0 532 355 76 73
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Instagram

Kayseri’de Gezilecek Yerler

1-Kapuzbaşı Şelalesi

Yahyalı il merkezine yaklaşık 55-60 km uzaklıkta Küçükçakır Köyünün kuzeyinde yer almaktadır. Kayseri il merkezine ise 165 km uzaklıkta yer almaktadır. Kapuzbaşı Şelaleleri; 500 metrelik bir alanda bulunan 7 şelaleden oluşmaktadır.

Bu şelalelerden 5 tanesi büyük 2 tanesi ise küçük şelaledir. Kayalar arasında 30 ile 76 metre yükseklikte dökülen debisi çok yüksek olan bu şelaleler yaz kış sürekli akmaktadır.

Farklı yüksekliklere sahip şelaleler bir bütün gibi görünüp ihtişamlı bir tablo oluşturmaktadır. Kapuzbaşı Şelaleleri dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma özelliğine sahiptir. Büyüleyici bir güzelliğe sahip Kapuzbaşı Şelalelerini görmenizi tavsiye ederim.

2-Şeker Gölü

Kocasinan ilçesinde Şeker Fabrikası arazisinde Keykubat Dağı eteklerinde yer almaktadır. Yeşillikler arasında yer alan doğal güzelliğe sahip bir göldür. Gölün içinde küçük bir adacık bulunmaktadır.

Selçuklu Sultanı 1. Alâeddin Keykubat gölün kenarına köşk yaptırmıştır. Günümüzde bu köşkün kalıntıları bulunmaktadır. Doğal güzelliği ile dikkat çeken Şeker Gölü görülmesi gereken yerlerdendir.

3-Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri il merkezine yaklaşık 25 km uzaklıktadır. Sönmüş volkan dağın üzerinde bulunan Erciyes Kayak Merkezi görmeye değer bir yerdir. Buraya gelen bir daha gelmek istiyor. Konaklama yerleri de bulunuyor. Mart ayına Kadar hizmet veriyor.

4-Hacer Ormanı

Yahyalı ilçe merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunmaktadır. 18 bin hektarlık bir lalan sahiptir. Hacer Ormanı; Yahyalı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlıdır. Çevresi çok dik yamaçlardan oluşan Hacer Ormanı ülkemizin en önemli post ormanı olma özelliğine sahiptir.

Hacer Ormanı içinde helikopter iniş pisti bulunmaktadır. Orman içinde yaban hayat vardır. Hacer Ormanında göknar, meşe, sedir, ardıç, gürgen, titrek kavak ve karaçam gibi ağaç türleri bulunmaktadır. Hacer Ormanı içinde bulunan 4 u kaynağı içinde en önemlisi Soğuk Pınar’dır.

Soğuk Pınar; orman merkezinde bulunmaktadır ve çevresi kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca orman içinde birçok mağara ve buzul kayalar da bulunmaktadır. Aladağlar Milli Parkının en önemli yerlerinden olan Hacer Ormanını görmenizi tavsiye ederim.

5-Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Melikgazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde Tennuri Sokakta yer almaktadır. Güpgüpoğlu Konağı 1417-1419 yılında inşa edilmiştir. Konak haremlik ve selamlık olarak iki bölümden oluşmaktadır.

Güpgüpoğlu Konağı 1995 yılında beri Etnografya Müzesi olarak hizmet vermektedir. Konağın haremlik bölümde; sofa, gelin odası, haremlik odası, misafir odası, gelin damat odası ve günlük yaşamın geçtiği odalar bulunmaktadır.

Üst atında bulunan odalarda ise; Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çiniler, cam ve ahşap eserler, sikkeler, bakır ev eşyaları, halılar, kilimler ve el yazmaları gibi etnografik eserler sergilenmektedir. Ayrıca ilçe merkezine bağlı Seyitgazi Mahallesinde yer alan Arkeoloji Müzesini de ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

6-Kent ve Mimar Sinan Müzesi

Kent ve Mimar Sinan Müzesi

Kocasinan ilçesinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Fuar Kültür Parkı içinde yer almaktadır. Havaalanı yolu üzerinde yer almasından dolayı ulaşım problemi yoktur. Toplu taşıma araçları ile gitmek mümkün. Kent ve Mimar Sinan Müzesi;

Kadir Has’ın katkılarıyla 2003 yılından beri ücretsiz hizmet vermektedir. Dijital bir müze ve bilgi merkezi olan Kent ve Mimar Sinan Müzesi özelliği bakımından ülkemizin ilk, dünyanın ise sınırlı sayıda olan müzelerindendir.

Müze; 6 kattan oluşmaktadır. Müzenin giriş katı kent müzesi, birinci katı Mimar Sinan müzesi, diğer katlarda ise yönetim, kafe ve restorandan bulunmaktadır. Kent ve Mimar Sinan Müzesi hem müze hem de dinlenme alanıdır. Mimar Sinan’ın eserlerinin maketleri sergilendiği oldukça güzel dizayn edilmiş Kent ve Mimar Sinan Müzesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

7-Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi

Melikgazi İlçe merkezinde Cumhuriyet Mahallesinde yer almaktadır. Tarihi Bizans Dönemine kadar dayanan kale günümüzdeki şeklini Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubat tarafından 1224 yılında almıştır.

Kale; iç kale, dış kale, surlar ve burçlardan oluşmaktadır. Günümüzde restore edilmiş olan Kayseri kalesi ihtişamlı yapısı ile Kayseri’ye tarihi bir hava katmaktadır.

8-Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Selçuklu Müzesi)

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Selçuklu Müzesi)

Kocasinan ilçe merkezine bağlı Gevher Nesibe Mahallesinde yer almaktadır. Selçuklu Hükümdarı II. Kılıçaslan’ın kızı Gevher Nesibe Sultan’ın isteği üzerine kardeşi I. Gıyasettin Keyhüsrev tarafından 1205-1206 yılları arasında darüşşifa olarak yapılmıştır. Çifte Medrese olarak da bilinmektedir.

Günümüzde bu darüşşifa müze olarak kullanılmaktadır. Gevher Nesibe Darüşşifası 1980 yılında beri Erciyes Üniversitesi tarafından Tıp Tarihi müzesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Selçuklu Müzesi olarak da kullanılmaktadır.

Müzede Selçuklu Dönemine ait mimari, sanat, bilim, giysi ve tıp tarihine ait birçok obje bulmanız mümkün. Muhteşem tarihi mimariye sahip Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

9- Kayseri Saat Kulesi

Kayseri Saat Kulesi

Melikgazi ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanında yer almaktadır. Saat Kulesi ve bitişiğinde bulunan Muvakkathane Sultan II. Abdülhamit’in fermanı ile 1906 yılında yapılmıştır.

Saat Kulesi, kare planlı, üç katlı, 10 metre yüksekliğinde, üstü piramidal çinko külah ile örtülü ve kesme taştan yapılmıştır. Kulenin dört tarafında saat bulunmaktadır. Kulenin bitişiğinde yer alan ve tarihi öneme sahip Muvakkathane kesme taştan yapılan ve üzeri çinko çatı ile örtülen bir yapıdır.

10-Ali Dağı Yeraltı Şehri

Ali Dağı Yeraltı Şehri kayseri

Talas ilçesine bağlı Yukarı Mahallede yer almaktadır. Bölgedeki tek sarnıçlı yer altı şehri olma özelliğine sahiptir. Ali Dağı yolunda Komando Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Tarihi MS. 3. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Geniş bir alana sahip olan Sarnıç Yeraltı Şehri 2010 yılında ziyarete açılmıştır. Pazartesi günleri dışında haftanın her günü ziyarete açık olan Sarnıç Yeraltı Şehri görülmesi gereken yerlerdendir

 

KAYNAK : http://www.gezilebilecekyerler.com/kayseride-gezilecek-yerler

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar doldurunuz. *